Hutten Bouwen Voor Dijkkanjers

Hutten bouwen voor Dijkkanjers

Datum: 16 sep. 2023
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Op zaterdag 16 september gaat het Dijkmagazijn terug naar de oertijd: hutten bouwen en stenen zoeken. De activiteit is bedoeld voor Dijkkanjers: kinderen met een ‘rugzakje’ en hun (groot-)ouders/opvoeders.

Handige jongens en meiden zijn welkom om takken te verzamelen en hutten te bouwen in de Beuningse uiterwaarden. Met plukken gras en een eindje touw kan iedereen naar eigen inzicht aan de slag. Bij bouwtechnische problemen zijn ervaren huttenbouwers te raadplegen. Het natuurgebied lijkt wel een bouwloods, zoveel is er te vinden. Er ligt materiaal volop: wilgentakken, stukken aangespoeld hout en leem. En stenen! Bijvoorbeeld oude bakstenen om een vloertje te leggen. Maar ook zwerfstenen in allerlei kleuren. Bijvoorbeeld vuursteen, waar je scherpe randen aan kunt slaan zodat je er een tak mee kan afschrapen of een touw mee door kunt snijden. Er liggen ook halfedelstenen  als jaspis en – heel zeldzaam – agaat.  Om een schatkist mee te vullen. Die je veilig verstopt in je hut.

Trek stevig schoeisel aan en een broek met lange broekspijpen vanwege stekelplanten.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Dijkkanjers Hutten bouwen, stenen zoeken zaterdag 16 september, 15.00-16.30 uur, startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen, max. 12 kinderen van 7-13 jaar, deelname € 2,50 kind. Gratis via Klavervierpas. (Groot)-ouders/opvoeders verplicht als begeleiders en mogen gratis meedoen. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *