Excursie Historische Resten

Excursie Historische resten

Datum: 16 okt. 2022
Tijd: 10:30 - 12:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Ga in de Maand van de Ramp mee op zoek naar historische resten in de uiterwaard. De excursie van het Dijkmagazijn op 16 oktober laat zien dat tussen de overweldigende hoeveelheid groen er sporen te vinden zijn van allerlei rampen door de eeuwen heen.

Waar komen al die bakstenen en bouwresten vandaan op het waalstrand? Waarvoor dienen de ijzeren buizen die in het veld omhoogsteken?. En waardoor slingert de dijk zo sierlijk om die kleine watertjes langs de dijk? Het zijn oude en redelijk recente sporen van rampen die het gebied in Maas en Waal geteisterd hebben. Tijdens de excursie vertelt de gids over de herkomst, voor zover die bekend is. Met wat speurwerk en redeneren worden deelnemers geprikkeld zelf een antwoord te bedenken. Wat zou het kunnen zijn? Ook kinderen zijn welkom. Wie geluk heeft gaat met een historische vondst naar huis.

Excursie Historische resten, zondag 16 oktober ,10.30-12.00 uur, start Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen, deelname 3,50. Reserveren en info via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *