Excursie Heesseltsche Uiterwaarden

Excursie Heesseltsche uiterwaarden

Datum: 18 aug. 2021
Tijd: 19:00 - 21:00


Op woensdag 18 augustus organiseert IVN West-Betuwe een publieksexcursie in de Heesseltsche  uiterwaarden. Twee jaar geleden is dit gebied na een herinrichting opgeleverd. Het oorspronkelijk agrarische terrein is omgevormd tot een prachtig gebied met veel meer ruimte voor de rivier en de natuur.

De Vogelwerkgroep en de Plantenwerkgroep van IVN West-Betuwe lopen hier regelmatig om te inventariseren wat er leeft en groeit. Hoe gaat het met de natuur in deze uiterwaarden? Wat is de invloed van de grote grazers die al twee jaar hun werk doen? Welke planten ontwikkelen zich op de hogere en op de lagere plekken? Welke vogels profiteren van dit gebied?

Onze natuurgidsen laten het deelnemers graag zien en horen. In twee groepen kunnen deelnemers met hen de Heesseltsche uiterwaarden ervaren: de ene groep richt zich vooral op de vogels en de andere groep op de planten. Natuurlijk komen andere natuuronderwerpen ook aan bod.

Praktische informatie

  • De excursie start woensdag 18 augustus om 19.00 uur en duurt ca 2 uur
  • We houden rekening met de coronarichtlijnen van het RIVM en houden 1,5 meter afstand.
  • Daarom is vooraf aanmelden nodig. Bij de vogelgroep kunnen maximaal 12 deelnemers mee, bij de plantengroep maximaal 8 deelnemers. Je kunt je aanmelden via vwg@ivnwestbetuwe.nl onder vermelding van je naam, 06-nummer en je keuze voor vogels of planten
  • Deelname aan de excursie is gratis.
  • De start van de excursie is op de parkeerplaats aan de Waalbandijk ter hoogte van Waalbandijk 104 in Heesselt.
  • De wandelpaden in de Heesseltsche uiterwaarden zijn ongelijkmatig en niet geschikt voor wandelwagens of rolstoelen.
  • Advies: trek een lange broek aan met sokken erover en lange mouwen (tegen teken en muggen) en goede wandelschoenen.
  • Neem je eigen verrekijker mee.
  • Heb je klachten? Blijf dan thuis.

Let op

Dit is een publieksexcursie en niet bedoeld voor IVN-leden. Als er plaatsen over zijn, kunnen er IVN-leden mee die niet actief zijn in onze Vogel- of Plantenwerkgroep. Alle IVN-leden zijn wel van harte welkom bij een ledendag in de Heesseltsche uiterwaarden op zaterdag 2 oktober. Ook dan zullen we veel aandacht besteden aan de planten en dieren in dit bijzondere natuurgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *