Excursie Eiland Van Schalkwijk

Excursie Eiland van Schalkwijk

Datum: 17 jul. 2021
Tijd: 10:00


IVN fietstocht met natuurwandeling naar het Eiland van Schalkwijk bij Tull en ‘t Waal

Eindelijk kan er weer een excursie : op zaterdag 17 juli om 10.00 uur organiseren we een fietstocht met natuurwandeling naar het Eiland van Schalkwijk in Tull en ‘t Waal.

Op het Eiland van Schalkwijk is het historische landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie nog volop te zien en te beleven. De verschillende forten verbinden het landschap. Ook de open schootsvelden en de inundatiegebieden zijn nog heel gaaf. We gaan fietsen en wandelen naar het werk aan de Waalse wetering, komen langs het inundatie kanaal en wandelen door het prachtige landschap. In deze tijd kunnen we misschien ook nog jonge weidevogels zien, zoals de kievit en misschien zelfs de grutto.

Wij zijn blij om u de eerste excursie in het seizoen te kunnen aanbieden. Wij vragen u om zich aan te melden via de mail. Er is een maximaal aantal deelnemers, zodat we per gids maximaal 6 mensen mee op pad nemen en voldoende afstand houden tot elkaar. Aanmelden kan tot donderdagavond 15 juli, tot 20.00 uur. Daarna laten we iedereen weten of u mee kunt met de excursie.

Voor deze IVN-excursie verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). Hier vertrekken we per fiets om 10.00 uur.

We gaan ook wandelen door de weilanden, dus is het handig om stevige wandelschoenen te dragen.

Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids Carin Laarman (06 – 31781327). Het mailadres voor het aanmelden is carin.laarman@live.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *