Bever Excursie In De Gendtse Waard

Bever excursie in de Gendtse Waard

Datum: 25 aug. 2021
Tijd: 19:30 - 21:30


Hoe om te gaan met het succes van de herintroductie van dit imposante knaagdier, alweer zo’n 25 jaar geleden? Het zou een avondvullend vraagstuk kunnen zijn op een symposium over de bever.
Wij gaan het wellicht zijdelings belichten maar de rode draad van de avond is toch het spotten zelf. Is ook hier de droogte van de afgelopen periode een beetje de spelbreker? Het voedselaanbod is in deze tijd van het jaar normaal gesproken zeer divers te noemen, maar er zijn niet bijzonder veel knaagsporen waar te nemen momenteel. Ook de waterstand is de afgelopen weken enorm gedaald wat ook zijn invloed heeft op het leefgebied van dit dier. Desondanks zijn er nog wel sporen natuurlijk. Om ze toch te zien en te duiden nodigen we je uit om aan deze, weliswaar beperkte struintocht deel te nemen. Beperkt omdat we een gedeelte van de tocht stilstaand en in stilte zullen doorbrengen in de hoop een bever of meerdere bevers te zullen zien. Rond de maanden juli en augustus en in de vroege ochtend of vlak voor de schemer, is de beste tijd om bevers te spotten. De jonge bevers zijn voldoende gegroeid om de eerste ‘stappen’ buiten de burcht te zetten. Dit natuurlijk onder het toeziend oog, oor en neus van pa en ma.

Natuurlijk laat de natuur zich niet sturen en een harde garantie voor het spotten van een bever kunnen we niet geven. Maar achtergrond informatie over deze prachtige knager zal er volop gegeven worden.

Duur van de tocht: 1½  tot 2 uur.

Tip:  Zorg voor goed eventueel waterdicht schoeisel, lange broek en neem, zo mogelijk, een verrekijker mee.

Aangezien de zon omstreeks 21.00u ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn.

Uw gids:
Ruud Milder
tel: 06-38967259

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *