Basteicafé:  ‘Kom Op Verhaal Met De Camino En De Waal’

Basteicafé: ‘Kom op verhaal met de Camino en de Waal’

Datum: 11 jul. 2019
Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie
De Bastei


In het Basteicafé wordt maandelijks aandacht besteed aan een thema dat samenhangt met het eeuwenoude verband tussen stad, rivier en natuur. Dit middels korte lezingen, met aansluitend vragen en discussie. Tussen de lezingen door is er tijd voor ontmoetingen met een hapje en drankje. De entree bedraagt 5 euro. Schrijf je vooraf wel in, want het aantal toegangsplaatsen is beperkt!

Aan de vooravond van de zomervakantie, met Nijmegen al in de ban van de Vierdaagse, brengt De Bastei in haar Basteicafé-reeks een bijzonder programma met livemuziek en verhalen over struinen en pelgrimeren. Laat je meeslepen in de avonturen en inspireren om de komende vakantie duurzaam te genieten van je eigen wandeltochten langs de Waal of elders. De vrije loop brengt je dichter bij de natuur én dichter bij jezelf.

De presentatie is in handen van Ignace Latour. De sfeervolle muzikale omlijsting door dj Maarten en de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

Lezingen

Safari langs de Waal
Lex Roeleveld onderzocht in opdracht van Stichting Onze Waal recent samen met zijn collega Robert Ceelen het unieke natuurschoon én de cultuurhistorie langs de Waal, van Fort Pannerden tot Slot Loevestein. De belevenissen op zijn ontdekkingsreis in de hete zomer van 2018 deden niet onder voor zijn ervaringen in Latijns-Amerika en Afrika, waar hij jarenlang verbleef voor het Tropeninstituut. Hij vertelt ons ook over prachtige markante bomen die je onderweg kunt tegenkomen.

Deze tocht werd een ongekende ervaring. Een wereldreis door een stukje typisch Nederlands landschap. Een safari die beelden uit Oost- en West-Afrika in herinnering riepen, misschien een beetje geholpen door het feit dat ik deze tocht uitgerekend tijdens een lange warme en droge periode maakte met waterstanden die nog niet eerder genoteerd waren.”

Aansluitend komen nog enkele aanbieders van tochten en routes langs de Waal en omgeving aan het woord met tips voor de komende zomer.

Ontmoetingen onderweg
Als je alles los laat doe je veel nieuwe ervaringen op. Een moderne pelgrimstocht wordt een avontuur van ontmoetingen met landschappen, dieren en mensen en kan je tot totaal nieuwe inzichten brengen. Aat van der Harst, auteur van het boek Wandel je wijzer, heeft sinds zijn voettocht naar Santiago zijn leven een nieuwe draai gegeven. Verhalen vertellen is zijn nieuwe passie.

Op zijn pelgrimstochten van Amersfoort naar Santiago de Compostella en Rome ontmoet Aat anderen die ook op weg zijn gegaan voor hun wandelingen. Onderweg komt hij wolven tegen, hij wandelt samen met op reisgenoten, slaapt in herbergen en kloosters. Aan het eind van de reis is er de oneindige oceaan bij Finistera. Het verhaal van de reis wordt metafoor voor de levensweg. Aat wordt muzikaal begeleid door Marianne van der Post (Muzemoes), met zang en gitaar. Marianne zingt Nederlandse luisterliedjes bij het verhaal en een bijzonder Frans chanson.

Het Basteicafé wordt in principe elke tweede donderdag van de maand gehouden boven in De Bastei van 20.00 tot 22.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *