De Maas over

Zuiderwaterlinie

We vonden het tijd om ons licht aan de andere kant van de Maas op te steken en stuitten op de Zuiderwaterlinie. Programmamanager Anne-Wil Maris reageerde direct enthousiast op mijn bericht om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen. Twee weken later zaten we in Den Bosch om tafel, samen met Jan en Jessica Verberne, strategisch communicatieadviseur. We bleken veel aanknopingspunten te hebben!

Struinen, in de zin van ontdekkend lopen / een gebied beleven, sprak hen erg aan. Zij waren bezig de Maas vanaf het zuiden over te steken om samenwerkingen op gang te brengen, dus het contact kwam op een goed moment. Rond de Zuiderwaterlinie hebben ze met lokale mensen een samenwerkingsnetwerk opgebouwd. Daar is veel energie in gaan zitten, respect daarvoor! Wat wij ook inspirerend vinden is dat ze nadrukkelijk aan dynamisch erfgoed werken; blijven innoveren en meegaan met de tijd.

Het was een boeiende ontmoeting aan de overkant van de Maas en we zijn ervan overtuigd dat we met elkaar mooie dingen gaan maken!

Meer weten over de Zuiderwaterlinie? Dit is een mooie introductie:

Tekst: Emmie Nuijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *