Brei, haak, soldeer of vouw een bodemdier

Bodemdierenknutsels

Het Dijkmagazijn Beuningen daagt iedereen uit om een bodemdier te maken. Brei of haak een pissebed, soldeer een duizendpoot, vouw een oorworm of naai een naaktslak. Alle zelfgemaakte bodemdiertjes worden tentoongesteld tijdens het Groen Festival op 1 oktober. Voor iedere inzender is er een zoekkaart bodemdiertjes. En voor de beste knutsels is er een boek te winnen.

Regenwormen en pissebedden spelen een belangrijke rol in uw tuin. Ze ruimen bijvoorbeeld afgevallen bladeren op. Daarmee wordt de tuinbodem vruchtbaar én houdt beter water vast. Dát zorgt ervoor dat uw planten en struiken gezond blijven, ook in droge zomers. Met hun gewoel en gegraaf maken regenwormen de bodem luchtig en mengen ze de aarde.

Wie een bodemdier wil maken heeft keuze genoeg: regenwormen, naaktslakken, huisjesslakken, spinachtigen, pissebedden, miljoen- en duizendpoten, kevers, mieren en ook de mol zijn bodemdieren. De gemaakte dieren kunnen tot en met 30 september worden ingeleverd bij Het Dijkmagazijn, open op zaterdagen en zondagen (bij goed weer) van 10.00-16.00 uur, evt. doordeweeks. Voorzie het dier van uw naam, telefoonnummer en mailadres. Kinderen graag de leeftijd aangeven. Voor kinderen is er een verhalenboek te winnen, voor volwassen een boek over regenwormen in de tuin. En voor iedere inzender een bodemdierenzoekkaart! De knutsels kunnen na 1 oktober opgehaald worden bij Het Dijkmagazijn.

Bodemdierenknutsel, inleveren tot en met 30 september bij Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen , 06-20115319. Zie ook www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *